Електромобилите  са бъдещето на автомобилостроенето. А Тесла е водещата фирма

...
Електромобилите  са бъдещето на автомобилостроенето. А Тесла е водещата фирма
Коментари Харесай

Волво спира дизеловите двигатели

Електромобилите  са бъдещето на автомобилостроенето. А Тесла е водещата компания за електрически коли през днешния ден. Редица от автомобилните колоси обаче, стартират да следват американската компания. След програмата на Фолксваген за електрически коли, неотдавна и президентът на Волво, Хакан Самюелсън съобщи пред немският Frankfurter Allgemeine Zeitung, че шведската компания има огромни проекти за бъдещи електрически модели. Това, което отекна най-силно от изявлението на Самюелсън обаче, беше известието, че  Волво стопира създаването на дизелови мотори.

Няма да имаме нови генерации на дизелови мотори “, безапелационен беше президентът на Волво. Той обаче добави, че това не се постанова, защото новото потомство на дизеловите мотори на компанията преди малко се е появило на пазара. Самюелсън  удостовери, че производството на дизелови мотори става все по-скъпо, тъй като би трябвало да се дава отговор на все по-стриктни стандарти за запазване на природата. След въвеждането на най-новите правила за дизелови мотори, междинното оскъпяване на всеки от тях е 330 $.

Според Самюелсън, бързото развиване на електрическите коли става с помощта на Тесла и тъкмо американската компания е заставила Волво да одобри бързи решения за развиване на електрически транспортни средства, с цел да не изостава.
Първите напълно електрически коли на Волво ще забележим през 2019 година Очакваната цена ще варира от 35 000 до 40 000 $. Самюелсън разгласи, че те ще изминават към 400 км. с едно зареждане.

Източник: megavselena.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР